Az étterem múltja

Tolna megye a testvéri kapcsolatokat megerősítve német testvérmegyéjével 1976-ban megnyitotta Szekszárdon a Szász Sörözőt, mint pinceéttermet és sörözőt és vele egy időben Karl-Marx-Stadt-ban pedig a Magyar Borozót, ahol magyar ételeket kínáltak magyar borokkal. A Söröző kuriózumát nem csak neve adta, hanem az akkoriban rendkívülinek számító híres keletnémet csapolt- és üveges sör jelentette. Vidéken csak itt lehetett fogyasztani a híres üveges Wernesgrünerből vagy a csapolt Radebergerből. Az étlapon pedig természetesen a sörhöz illő, szász ételek sorakoztak, például a csülök többféle módozatban és mindig volt frissen sült pogácsa az asztalon. A Sörözőnek gondos gazdája volt a Szekszárd Áfész, hamar jó híre ment és széles vendégkörét hosszú évekig megtartotta, generációkról generációkra.

A rendszerváltástól kezdve a sörözőnek számtalan üzemeltetője volt, különböző próbálkozásokkal/ játékterem, biliárd szalon, blues kocsma stb., arculatokkal, melyek örökre lemoshatatlan nyomokat hagytak. A gyönyörű bontott téglából kirakott falak több rétegben lemeszelve, lefestve.

Majd a privatizációnak köszönhetően vállalkozásunk a 1996-ban megvásárolta az üzletet és lett első saját tulajdonunk. A vendéglátásban addig szerzett tapasztalatok és információk arra ösztönöztek, hogy legyen a városnak ismét egy Szász Sörözője, mind nevében, hangulatában mind szolgáltatásaiban.

Így 1997-ben a kornak, igényeknek megfelelően újragondolva megnyitottuk a Szász Söröző Éttermet. Azóta már többször átöltöztettük, bővítettük és hát Szekszárd lévén a borozó hangulatot is becsempésztük , de a SZÁSZ akkor is SZÁSZ maradt. Erre bizonyítékunk egy kedves törzsvendégünk mondata, miszerint: 

 

" Gyerekeim én a Szászban voltam fiatal, a Szászba lettem öreg és bár minden megváltozott, de a Szász nekem Szász marad! "